Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ούτε ο Κούγιας δεν θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο

Το παρακάτω κείμενο μου το εστειλαν με email απο το http://nrdisaster.blogspot.com/ . Το παραθέτω αυτούσιο για τα σχόλια σας

Το βράδυ του Σαββάτου ένας 15χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων έπεφτε νεκρός από σφαίρα. «Εάν άοπλο αμούστακο παιδί είναι το θύμα» έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες. «Ένας ειδικός φρουρός της αστυνομίας είναι ο δράστης» μετέδιδαν τα ΜΜΕ, ενώ τα συνθήματα για εκδίκηση από «αυθόρμητες» και όχι ομάδες, οι οποίες άρχισαν να συρρέουν στη περιοχή του πολυτεχνείου, κυριαρχούσαν. Τη συνέχεια όλοι τη ξέρουμε: διαδηλώσεις, πορείες, ταραχές. Τι είχε όμως συμβεί;

Ένα περιπολικό, που ανήκε στο ΑΤ Εξαρχείων, διερχόταν από τη διασταύρωση των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου πηγαίνοντας σε άλλο σημείο για να επιληφθεί κάποιας υπόθεσης, όταν αναφέρθηκε ότι δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 25 νεαρών. Εκεί έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες ότι ομάδα το εγκλώβισε και ότι στη συνέχεια άρχισαν να το χτυπούν με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Στη συνεχεία μεταδόθηκε ότι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό βγήκαν έξω και ο ένας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο.

Το τραγικό περιστατικό του πυροβολισμού του 16χρονου σημειώθηκε στις 21:10 το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην πλατεία Εξαρχείων τη δε συνέχεια τη ξέρουμε. Μέσα σε 20-25 λεπτά από τη στιγμή που αναγγέλθηκε ο θάνατος του νεαρού ατόμου ολόκληρη η χώρα παραδόθηκε στις φλόγες με επεισόδια, μειωμένης ένταση όμως, να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Οι μάχες στους δρόμους ήταν οι χειρότερες που γνώρισε ποτέ η Αθήνα με «αξιοπερίεργο» χαρακτηριστικό τη γρήγορη κινητοποίηση των στασιαστών κάτι που έχει πράγματι προκαλέσει πολλές απορίες.

Πολλές είναι λοιπόν οι απορίες που έχουν μαζευτεί, αντιφάσεις στις μαρτυρικές καταθέσεις, η λεγόμενη υποστήριξη που δέχθηκαν οι κινητοποιήσεις αλλά και η περίεργη συμπεριφορά της κοινωνικής αντίδρασης στις καταστροφές. Το πρώτο και ισχυρότερο κύμα αντίδρασης φαίνεται ότι πέρασε, χωρίς ευτυχώς άσχημες εξελίξεις, οπότε κάποιες πρώτες ψύχραιμες σκέψεις χωρίς την ασφυκτική πίεση των γεγονότων που διαδραματίσθηκαν. μπορούμε πιστεύω να κάνουμε.

Όλα γυρίζουν γύρω από το γεγονός των Εξαρχείων. «Αστυνομικό όργανο πυροβόλησε το νεαρό και τον σκότωσε» ήταν η κοινωνική και η τηλεδικαστική ετυμηγορία που γρήγορα βγήκε. Η είδηση για την τραγική απώλεια ενός νέου ανθρώπου συγκλονίζει το πανελλήνιο, αλλά η θέα από τις οθόνες των τηλεοράσεων της μητέρας στο νεκροταφείο πάνω από το μνήμα του αδικοχαμένου γιου της πραγματικά συντρίβει.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες κινητοποίησης σε τέτοιες καταστάσεις», έλεγαν οι ειδικοί «αλλά αυτό που εξελίχθηκε στους δρόμους της Αθήνας και μεταδόθηκε αστραπιαία στην υπόλοιπη Ελλάδα μόνο μετά από εντατική προετοιμασία και σχεδίαση αλλά και υποστήριξη μπορεί να γίνει». Σαν να είχαν κάποιοι προετοιμαστεί γι’ αυτό, προσέθεταν άλλοι.

Οι αστυνομικοί άρχιζαν να βρίζουν λένε κάποιοι για εκείνο το μοιραίο βράδυ. Δεν υπάρχει συμπλοκή, υπήρχε μόνο φραστική ανταλλαγή πρόσθεταν αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγχαν ότι δέχονταν επίθεση από κουκουλοφόρους. Δεν ξέρουμε ακόμα την πραγματική αλήθεια. Ερωτήματα μόνο υπάρχουν. Για να είμαι πιο σαφής, αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για προσχεδιασμένη εν ψυχρώ δολοφονία. Δεν αναρωτηθήκαμε όμως τι συνέβαινε σε αυτές τις περιπτώσεις. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δράστη μιας τέτοιας πράξεως. Δεν είναι στις προθέσεις μας να προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη εγκληματολογική ανάλυση του περιστατικού, κάτι που μόνο ειδικοί στην εγκληματολογία μπορεί να κάνουν, παρά μόνο να εξετάζουμε εκείνες μόνο τις ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με τη λογική μας. Στη περίπτωση που κάποιος σχεδιάζει μια τέτοια ενέργεια φροντίζει να ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις η συνθήκες πρέπει να ισχύουν!

1) Ο χώρος, στον οποίο προγραμματίζεται να τελεστεί μια δολοφονία επιλέγεται να ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΣ από κόσμο προκειμένου να μην υπάρχουν μάρτυρες της εκτέλεσης
2) Το στοχευόμενο θύμα να είναι μόνο του, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, τη στιγμή της εκτελέσεως προκειμένου να υπάρχει ελεύθερο από εμπόδια πεδίο.
3) Ο μελλοντικός εκτελεστής ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει μαζί του στην εκτέλεση ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ προκειμένου να μην εμποδιστούν οι ενέργειες του
4) Ο μελλοντικός εκτελεστής ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ παρουσίας τους στη περιοχή που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν
5) ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ με τα θύματα ούτε ανοίγει διάλογο μαζί τους
6) ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τρίτα πρόσωπα για την παρουσία του στη περιοχή ούτε επίσης για τις προθέσεις τους να την επισκεφτεί εάν σκοπεύει να τελέσει έγκλημα.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω προϋποθέσεις προγραμματισμένης εν ψυχρώ δολοφονίας, όπως τη «βεβαιώνουν» όλοι παρόντες μάρτυρες, δεν ισχύει στη περίπτωση της δολοφονίας του νεαρού Αλέξη. Πιο συγκεκριμένα η περιοχή των Εξαρχείων, στην οποία συνέβη το γεγονός, ήταν γεμάτη από κόσμο, θαμώνες, κάτοικους πολυκατοικιών, περαστικούς κ.α. οι οποίοι θα αποτελούσαν, όπως και έτσι έγινε, μάρτυρες του εγκληματικού γεγονότος. Επίσης το στοχευόμενο θύμα (ο Αλέξης) εκείνη τη στιγμή ευρισκόταν με μεγάλη παρέα γύρω του κάτι που θα δυσκόλευε αφάνταστα μια προγραμματισμένη εν ψυχρώ εκτέλεση του.

Αλλά και ο αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι πυροβολώντας με το υπερεσιακό του περίστροφο κτύπησε τον Αλέξη, πήρε μαζί του στο χώρο που θα εκτελούσε κάποιον και τρίτο άτομο αντί να πάει εκεί μόνος του και ανενόχλητα να κάνει αυτό που λένε πολλοί ότι είχε προγραμματίσει. Και όχι μόνο αυτό. Αντί να πλησιάσει αθόρυβα τη παρέα και να την αιφνιδιάσει άνοιξε κουβέντα μαζί της, φιλονίκησε και δημιούργησε αναταραχή σε αυτήν.

Τέλος εάν είχε προσχεδιάσει κάτι τέτοιο δεν θα άφηνε με τίποτα ενδείξεις της παρουσίας του, όπως έγινε με το περιπολικό που άφησε εκεί κοντά, ούτε επίσης θα ενημέρωνε την υπηρεσία του πάνω στο αρχικό περιστατικό με κουκουλοφόρους και τη πρόθεση του να ξαναεπισκεφτει την περιοχή. Η παρατήρηση αυτή είναι πολύ σημαντική πάνω στη συμπεριφορά και τις προθέσεις του ειδικού φρουρό επειδή αυτός γνώριζε πολύ καλά ότι οποιαδήποτε συνομιλία με τα κεντρικά μέσω ασύρματου καταγράφεται και θα μπορούσε έτσι αυτή να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο της παρουσίας του στη περιοχή του περιστατικού, και έτσι συμμετοχή του σε εγκληματική ενέργεια.

Τρομακτικές οι παραλήψεις στο περιστατικό εκ μέρους του φερομένου ως δράστη εάν δεχτούμε ότι σκόπευε να εκτελέσει το θύμα. Η εκπαίδευση του όμως στο Σώμα είναι τέτοια που μηδενίζει πιθανότητα να ισχύει έστω και μια από αυτές. Ας πάμε όμως και εμείς προς στιγμή ενάντια στη λογική, ότι δηλαδή όλα αυτές οι παραλείψεις συνέβησαν.

Πως δικαιολογείται όμως το γεγονός ότι μετά την πράξη του πυροβολισμού οι αστυνομικοί γύρισαν τη πλάτη τους προς την παρέα και απομακρύνθηκαν σιγά-σιγά. Ξέρουμε όλοι ότι μετά από μια δολοφονική ενέργεια ο δράστης το βάζει στα πόδια, όχι μόνο για να εξαφανιστεί από τη περιοχή αλλά και να γλυτώσει από τη μήνι των παρευρισκομένων. Οι δυο ειδικοί φρουροί όμως της αστυνομίας ατάραχοι παρέμειναν στη θέση τους και με ελεγχόμενες ήρεμες κινήσεις γύρισαν τη πλάτη τους και πήραν το δρόμο της επιστροφής! Οπότε η απορία ορθώνεται φυσιολογικά: μα δεν κατάλαβαν αυτοί οι άνθρωποι τι είχε γίνει;

Υπάρχει απάντηση στο ερώτημα, μόνο εάν οι διάσπαρτες πληροφορίες που έχουμε μαζέψει τις τελευταίες μέρες αληθεύουν. Το ενδιαφέρον των δυο αστυνομικών εκείνες τις στιγμές δεν ήταν η συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας κουκουλοφορων αλλά ήταν στραμμένο στην ευρύτερη περιοχή, και επειδή ενδιαφέρονταν μόνο να ελεγχτεί η κατάσταση, έριξαν απλά δυο βολές στο αέρα. Τι ήταν αυτό όμως που τους ενδιέφερε όπως έχει καταγράφει στο κέντρο επικοινωνιών. Αυτό είναι ο λόγος που δεν αντελήφθησαν τα διαδραματιζόμενα με τον νεαρό Αλέξη και υπεχώρησαν σιγά-σιγά. Ήρθε η ώρα πιστεύω να μάθουμε, όσο και να μας προβληματίσει, την αλήθεια. Τι είναι αυτό που έψαχναν οι αστυνομικοί στη περιοχή;

Τέλος ας υποθέσουμε ότι πυροβόλησαν στο αέρα και χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της βαλλιστικής ας υποθέσουμε επίσης ότι καμία από τις δυο σφαίρες δεν βρήκε τον Αλέξη. Μα τότε από τι δολοφονήθηκε;

Τη απάντηση μας τη δίνει ιδιωτικό βίντεο που τραβήχτηκε τις στιγμές εκείνες από ερασιτέχνη. Σε αυτό το ηχητικό ηλεκτρονικό αρχείο ακούγονται πράγματι δυο συνεχείς πυροβολισμοί, όπως παραδέχθηκε ο ειδικός φρουρός. Ακούγεται όμως και κάτι άλλο.
Ο ειδικός φρουρός είχε πει τις πρώτες στιγμές «Δυο σφαίρες έριξα πιθανόν και τρίτη όπως μου είπε ο συνάδελφος μου». Επίσης άλλοι μίλαγαν για τρεις και άλλοι για δυο σφαίρες. Τι πρόβλημα υπάρχει με τη τρίτη σφαίρα; Τι είχε συμβεί;

Από το ίδιο «ηχητικό» ντοκουμέντο δολοφονίας ακούγεται αμέσως μετά τους δυο πυροβολισμούς και τρίτος ο οποίος όμως προέρχεται από διαφορετικό όπλο, και έχει διαφορετική πηγή προέλευσης, δηλαδή φαίνεται ότι έρχεται από κάπου αλλού και είναι επίσης πιθανό ότι ευρίσκεται σε ημι-εσωτερικό χώρο. Αυτό σημάνει ότι η τρίτη σφαίρα είναι αυτή από την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξης και ότι ο δολοφόνος του παιδιού βρισκόταν κάπου κρυμμένος εκεί κοντά. Και φτάνουμε στο συμπέρασμα.

Τρίτο άτομο ο πραγματικός δολοφόνος κρυμμένος στη περιοχή παρακολουθώντας τα συμβαίνοντα και πιθανό τις αστυνομικές συχνότητες πληροφορήθηκε την άφιξη του περιπολικού, ετοιμάστηκε και μόλις έφτασαν οι δυο φρουροί «εκτέλεσε». Ο δολοφόνος του Αλέξη μέχρι σήμερα εξακολουθεί να κυκλοφορεί δυστυχώς ελεύθερος. Όχι για πολύ όμως ακόμη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να το στείλουμε τού κούγια? μπορεί να τού αρέσει! κι αν το υιοθετήσει, έτσι πιασάρικο που είναι το σενάριο, θα τον ξεφτιλίσουν στο δικαστήριο οι ιατροδικαστές και θα γελάσουμε!