Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Χρυσοχοίδη βάζω το σχοινί βάζεις την Πλατεία Συντάγματος ????



Μετά την σημερινή επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής ...

Αυτά είναι τα καλόπαιδα ( η μάλλον τα ..Κωλόπαιδα ) που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ . Καταζητούνται ως οι ληστές με τα μαύρα αλλά εδώ και λίγες ημέρες καταζητούνται και ως τρομοκράτες της ΣΕΧΤΑ ή του "Επαναστατικού αγώνα".
Χρυσοχοίδη είναι λίγα τα 600.000 ευρώ .
Βάζεις την Πλατεία Συντάγματος να βάλω το σχοινί μπάς καί βάλουν μυαλό και οι υπόλοιποι επίδοξοι Επαναστάτες του ... κώλου ????
5 η 6 νεαροί Αστυνομικοί ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ χαροπαλεύουν .
Αν συλληφθούν
ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΡΩΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ( π.χ. ΞΗΡΟΣ )
ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ( ΘΗΛΙΑ ) ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ .





36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός είσαι φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Απλά μία ερώτηση: Για τον Κορκονέα έχεις την ίδια άποψη; Στη διή του περίπτωση το θύμα δε χαροπάλεψε. Πέθανε επί τόπου...

arpaxta είπε...

Ο Κορκονέας είναι επώνυμος ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ καί θα δικαστεί. Δεν έριξε 90 σφαίρες πισώπλατα καί την κοπάνησε καί μετά βγαίνει με προκυρήξεις να απειλεί τους πάντες πίσω απο την ανωνυμία του .
Μην συγκρίνετε τα μεμονομένα γεγονότα με τους ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ .

yX είπε...

Δε θα αναλύσω το εάν είναι "Μεμονωμενη" η αστυνομική βία. Αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά:

Η προκήρυξη αφορά στη σύλληψη των τρομοκρατών (που μακάρι να γίνει, μη με παρεξηγείς). Από εκεί και πέρα, η "πρόταση" που κάνεις για σκοινί στην πλατεία, φαντάζομαι πως έχει να κάνει με το έγκλημα που διέπραξαν, όχι με το εάν είναι επώνυμοι ή εάν την κοπάνησαν μετά. Άρα τι διαφορά υπάρχει στις δύο περιπτώσεις;

Ή μήπως είναι πιο άνανδρο να ρίχνεις 90 σφαίρες πισώπλατα από το να πυροβολείς στην καρδιά ένα πιτσιρίκι;

Συμφωνώ και επαυξάνω στο "ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ", αλλά η μόνη διαφορά τους με τον Κορκονέα είναι ότι αυτοί σκοτώνουν για άλλο λόγο και δε φοράνε στολή. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ. Είνα αυτή ειδοποιός διαφορά; Αν ναι, κάτι δεν πάει καλά με τα δημοκρατικά σου πιστεύω...

arpaxta είπε...

Τι σημαίνει αυτο : "αυτοί σκοτώνουν για άλλο λόγο" ???
Μπορώ να μάθω τον λόγο ????ώστε να καταλάβω γιατί κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με τα Δημοκρτικά μου πιστεύω . Γιατί αν καταλαβαίνω καλά αυτοί σκοτώνουν για τα (δεν γνωρίζω ποιά ) πιστεύω τους που είναι περισσότερο Δημοκρατικά απο τα δικά μου .
Εξηγήστε μου λοιπόν τον "άλλο λόγο" που σκοτώνουν και ευχαρίστως να αναθεωρήσω τις απόψεις μου

yX είπε...

Μα το ίδιο λέμε!

Δεν έχει σημασία ο λόγος. Είτε είναι επειδή είσαι ένας ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΝΤΑΗΣ-ΡΑΜΠΟ που το ανίκανο κράτος σου έδωσε να κουβαλάς όπλο, είτε επειδή είσαι ένας ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ που νομίζεις ότι σκοτώνονας αθώους μεροκαματιάρηδες αστυνομικούς γκρεμίζεις το σύστημα, το ίδιο είναι.

Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι ΕΣΥ πού βρίσκεις διαφορά στα δύο είδη δολοφόνων, από τη στιγμή που οι μόνες διαφορές είναι η αιτία, και η ύπαρξη στολής.

Και η νύξη για τα δημοκρατικά σου πιστεύω αναφέρεται στην περίπτωση που η απάντησή σου είναι "άλλο ο δολοφόνος αστυνομικός, αυτός ας μην κρεμαστεί, δεν είναι το ίδιο" ή κάτι τέτοιο...

arpaxta είπε...

Ο Κορκονέας είναι επώνυμος ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ καί θα δικαστεί.
Η μεμονομένη περίπτωση Κορκονέα και πιθανόν καί άλλων με τα ίδια μυαλά δεν είναι το κράτος .
Επειδή βρέθηκε ένας Κορκονέας με τα Φασιστικά μυαλά που αποδείχτηκε οτί διθέτει δεν μπορούμε να σκοτώνουμε οποιονδήποτε φέρει την ίδια στολή η κάνει το ίδιο επάγγελμα καί να καλύπτουμε την πράξη μας πίσω απο τήν αυθαιρεσία ενος Φασίστα Αστυνομικού.
Αν τα ανύποτα θύματα ήταν συγγενείς μας θα λέγαμε καί τι φταίει ο δικός μου συγγενης αν έκανε την ακροτητα του ο Κορκονέας.
Φυσικά καί να τιμωρηθεί καί με τον ποιό παραδειγματικό τρόπο αλλά με τισ Ανανδρες επιθέσεις δεν τιμωρείτε ο Κορκονέας ούτε η ΕΛΑΣ
τιμωρείτε η ΕΛΛΑΣ καί όλοι εμείς .

Yellow Kid είπε...

Και στα δύο έχουμε να κάνουμε με αδικαιολόγητη επίδειξη τεστοστερόνης.

Για θυμίστε μου όμως; Ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε δύο φορές και μετά γύρισε την πλάτη και έφυγε;

Και εφόσον κακώς κάνεις αυτές τις αδικαιολόγητες επιδείξεις τεστοστερόνης:

Ποιος πυροβολισμός σας φαίνεται ποιο άνανδρος; Έναντι ενός οπλισμένου Αστυνομικού Τμήματος ή ενός άοπλου 15χρονου που γυρίζει βόλτα με τους φίλους του;

arpaxta είπε...

Καλά ρε παιδιά θα με τρελλάνετε τελείως ???????
Συγκρίνετε τα τυφλά Τρομοκρατικά χτυπήματα με τήν πράξη βίας ενός ανεγκέφαλου Αστυνομικού ?????
Όταν βάζεις μία βόμβα δεν μπορείς ΠΟΤΕ να ξέρεις πόσους καί ποιούς θα χτυπήσεις ( εκτός αν την ρυθμίσεις να σκοτώσει μόνο όσους είναι Μπάτσοι) .
Ο Κορκονέας ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ. Τα 6 παιδιά της χθεσινής επίθεσης μπορεί κάποιος να μου βεβαιώσει οτί ήταν Μπάτσοι ????
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα

Yellow Kid είπε...

Τυφλό χτύπημα δεν ήταν και του Κορκονέα;
(Τι σημασία έχει άμα φορούσε στολή;)

Είπε κανείς στο παιδάκι "σήμερα θα σε εκτελέσουν";

yX είπε...

Συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τη λέξη "μεμονωμένο". Το ίδιο μεμονωμένη ήταν και η επίθεση στο ΑΤ, τότε. Πόσες περιπτώσεις αστυνομικής βίας έχουμε τον τελευταίο χρόνο, και πόσες περιπτώσεις "επαναστατικών" χτυπημάτων; Και δεν είμαι υπέρ κανενός, απλά κάνω το δικηγόρο του διαβόλου.

Μπορώ κι εγώ να πω "καλά, μπορείς να συγκρίνεις την τυφλή αστυνομική βία με ένα μεμονωμένο περιστατικό κάποιων ανεγκέφαλων νεαρών;". Θα είμαι τόσο λάθος όσο είσαι κι εσύ που λες το ανάποδο. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ!

Δεν προσπαθούμε να δικαιώσουμε τους μεν και να ενοχοποιήσουμε τους δε, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΟΧΟΙ! Εσύ είσαι αυτός που προσπαθείς απεγνωσμένα να βρεις διαφορές και να "μαλακώσεις" την κριτική σου για τη βία και τις δολοφονίες από τη μεριά των μπάτσων, ενώ πλειοδοτείς στην κριτική σου απέναντι στους τρομοκράτες.
Τέλος πάντων...

Νομίζω ότι η συζήτηση δεν έχει να δώσει κάτι άλλο, απ'ότι φαίνεται κρίνεις διαφορετικά τους δολοφόνους, ανάλογα με το εάν φορούν στολή ή όχι. Προσπαθείς να καλύψεις αυτή τη (φασιστική κατ' εμέ) αντίληψη με αοριστολογίες και προσπάθειες να ξεφύγεις από το θέμα, αποφεύγεις επιμελώς να εκφέρεις προσωπική άποψη...

Ασε που σε λίγο θα πλακώσουν εδώ και τα γνωστά trollάκια του ΛΑΟΣ, οπότε δεν υπάρχει ελπίδα εποικοδομητικού διαλόγου.

Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ , ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ

yX είπε...

Διευκρίνηση: Εννοώ ότι αποφεύγεις να εκφέρεις προσωπική άποψη για τον Κορκονέα, κρυβόμενος πίσω από το τυπικό "θα τον κρίνει η δικαιοσύνη".

Και πάλι καλημέρα.

Yellow Kid είπε...

Και νά'τα λοιπόν!
Πάντα ανώνυμοι, πάντα με κεφαλαία!

arpaxta είπε...

Τι σημαίνει αυτό το "Πάντα ανώνυμοι, πάντα με κεφαλαία! " Να καταλαβω και εγώ

yX είπε...

Στα trolls αναφέρεται. Χαίρομαι που δε σχολιάζεις το δικό μου post, σημαίνει ότι έπεσα μέσα... :)

Yellow Kid είπε...

Προβλεπόμενοι και χωρίς φαντασία.



ΥΓ:
Μην καρφώνεσαι τόσο πολύ όταν γράφεις σαν ανώνυμος. Δεν είναι τα κεφαλαία, ούτε ότι τόσο ότι απάντησες καπάκι για σχόλιο μου στον Ανώνυμο.

Είναι που και οι δύο ξεχνάτε να βάζετε την τελευταία τελεία.

Τις καλημέρες μου.

arpaxta είπε...

Τι γίνεται ρε παιδιά ???? Αρχίσαμε να μιλάμε Κινέζικα ??? η δεν καταλαβαίνω τίποτα ???
Είπαμε να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά βλέπω ο ένας κατάλαβε ( τι κατάλαβε ... Θεός και η ψυχή του ) ο άλλος λέει δεν βάζει τελεία στο τέλος ( τι σημαίνει άραγε αυτο ????? ) .
Άποψη έχετε ???? καί αφήστε τις τελείες στο τέλος καί στήν αρχή
(Κάτσε να βάλω τελεία μην κατηγορηθω καί εγώ ... )
. ΤΕΛΕΙΑ.

arpaxta είπε...

Αααα και μιά απορία τα trollάκια του ΛΑΟΣ τι είναι ?????

Ελένη είπε...

Θα συμφωνήσω με τον arpaxta. Εννοείται πως ο Κορκονέας και ο κάθε Κορκονέας πρέπει να τιμωρηθεί πολύ σκληρά, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν ένας, ο οποίος έστρεψε το όπλο του σε έναν. Σαφώς δολοφόνος, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, αλλά δεν συγκρίνεται με την ανωμαλία που δέρνει τον εγκέφαλο αυτών των ομάδων που την είδανε κάπως και κάνουν ομαδικές επιθέσεις, λες και είναι Ταλιμπάν.
Η διαφορά γΧ είναι πως στην περίπτωση του Αστυνομικού τμήματος, και άλλων επιθέσεων σε αστυνομικούς, έχουμε σχεδιασμένη επίθεση, από οργανωμένη και πολύ καλά οπλισμένη ομάδα, η οποία ουσιαστικά δεν χτυπάει μόνο την αστυνομία, αλλά και οποιονδήποτε πολίτη θα τύχαινε να βρίσκεται εκείνη την ώρα κάπου γύρω.
Μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα με στόχο ομάδα ανθρώπων. Αυτή η ενέργεια είναι απειλή για την κοινωνία και για τη δημοκρατία. Θεωρώ πολύ φυσικό το ότι ξεπήδησαν τέτοιες ομάδες επικίνδυνων ηλιθίων μετά το μπάχαλο των τελευταίων ετών. Σαφώς δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και πρέπει να παταχθούν.
Και Yellow Kid το 15 με το 20 δεν είναι μεγάλη διαφορά ηλικίας. Κι αυτά παιδάκια είναι. Μπροστά σε μία οργανωμένη επίθεση με Καλάσνικοφ και βόμβες, πιστεύεις πως στα 20 και στα 25 και στα 50 σου μπορείς να αμυνθείς με το υπηρεσιακό;

arpaxta είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου συνενώματη Ελένη

Ανώνυμος είπε...

"ΕΙΜΑΙ 34.ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ 540 ΕΥΡΩ.ΦΤΑΝΩ ΤΑ 730 ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΟΙΚΙΟ 450 ΕΥΡΩ,ΚΑΡΤΑ 150 ΕΥΡΩ ΦΩΣ ,ΝΕΡΟ ,ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ?ΜΕ...
ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΨΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΛΑΣΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΡΑΒΑΩ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 20 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ.ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΙΣΙΔΗ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ ΕΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ?ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΚΡΥΦΟΓΕΛΑΤΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ?ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ.ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ.ΠΟΥ?ΨΑΞΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ.ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ."

Ελένη είπε...

Θα σταθώ στο σχόλιο του τελευταίου Ανώνυμου. Πού είναι τώρα οι διαδηλώσεις; Γιατί δεν διαδηλώνουμε όλοι για τους αστυνομικούς που εδώ και ένα χρόνο τους εκτελούν εν ψυχρώ; Ποιά είναι η θέση της ελληνικής κοινωνίας μετά από τέτοια γεγονότα; Η κοπέλα είχε άλλη ψυχή από τον Αλέξη, επειδή φορούσε μπλε στολή;

yX είπε...

Δε διαφωνώ, Ελένη. Δε δίνω κανένα ελαφρυντικό στους τρομοκράτες. Απλά με ενοχλεί η υποκρισία κάποιων που το Δεκέμβρη έβλεπαν απλά ένα "μεμονωμένο περιστατικό" που "θα το κρίνει η δικαιοσύνη" και τώρα προσφέρονται να φέρουν οι ίδιοι το σκοινί.

Θα μου πεις, είναι η ίδια υποκρισία με αυτή που έκανε τον κόσμο να διαδηλώνει το Δεκέμβρη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ενώ τώρα δε γίνεται το ίδιο. Διότι όπως λες κι εσύ, οι ζωές των θυμάτων είναι ίσες. Δε διαφωνώ σε αυτό το τελευταίο, αλλά υπάρχουν διαφορές στις δύο καταστάσεις:

Για το θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει συγκεκριμένος θεσμός ο οποίος υπάρχει μεταξύ άλλων για να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα: η Αστυνομία. Δική της δουλειά είναι να πιάσει τους δολοφόνους-τρομοκράτες, αντί να κηνυγάει πεινασμένους μετανάστες και 15χρονα στα Εξάρχεια. Δεν είναι δουλειά του λαού, ούτε μπορεί να κάνει κάτι μία διαδήλωση απέναντι σε ανεγκέφαλους δολοφόνους. Μπορεί να τους πιέσει ή να τους πείσει για οτιδήποτε;

Αντίθετα, για το θέμα της αστυνομικής βίας ευθύνη έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, οπότε η διαδήλωση γίνεται με αποδέκτη αυτήν, και φυσικά όχι τους ανεγκέφαλους ράμπο-μπάτσους που πληρώνονται με τα λεφτά όλων μας! Διότι ο λαός έχει δικαίωμα αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελέγχει και να πιέζει την κυβέρνησή του όταν αυτή οπλίζει δολοφόνους.

Αυτός είναι ο λόγος που στη μία περίπτωση ο κόσμος διαδηλώνει και στην άλλη όχι. Και δεν έχει να κάνει με κάποια διαφορά στην αξία της ζωής των θυμάτων, που φυσικά δεν υπάρχει.

arpaxta είπε...

Μεμονομένο και μη προμελετημένο γεγονός ειναι η περίπτωση Κορκονέα .
Ενώ όπως έγραψε πριν η Ελένη :
"Η διαφορά γΧ είναι πως στην περίπτωση του Αστυνομικού τμήματος, και άλλων επιθέσεων σε αστυνομικούς, έχουμε σχεδιασμένη επίθεση, από οργανωμένη και πολύ καλά οπλισμένη ομάδα, η οποία ουσιαστικά δεν χτυπάει μόνο την αστυνομία, αλλά και οποιονδήποτε πολίτη θα τύχαινε να βρίσκεται εκείνη την ώρα κάπου γύρω.
Μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα με στόχο ομάδα ανθρώπων."

Αυτό νομίζω ορίζει την διαφορά ματαξύ των 2 περιπτώσεων καί γιαυτό δεν μπορούν να συγκριθούν

arpaxta είπε...

Ο Κορονέας δεν πήρε το όπλο από το σπίτι του καί είπε πάω να σκοτώσω τον Αλέξη.
Οι τρομοκράτες πέρνουν τα όπλα απο άλλες επικυνδινες διασυνδέσεις τους , οργανώνουν συγκεκριμένα σχέδια , έχουν στοχοποιήσει ήδη τα άτομα , καί βγαίνουν με συγκεκριμένο σχέδιο ,( θα σκοτώσουμε τον τάδε η θα τραυματίσουμε τον τάδε , η θα σπείρουμε τον πανικό σε ανυποπτους πολίτες .)
Δεν είναι ίδιο το προμελετημένο έγκλημα καί μάλιστα όταν θετει σε κίνδυνο δεκάδες ζωές , με το έγκλημα που γίνεται λόγω περιστάσεων η προσωπικής εμπάθειας ενος καί μόνο ατόμου

Ελένη είπε...

Να ξεκαθαρίσω εξαρχής πως ουδεμία σχέση δεν έχω με αστυνομικούς, ωστε να ζητάω διαμαρτυρία για το τί έγινε. Τους βλέπω απλά ως ανθρώπους και ως τα εύκολα θύματα.
γΧ σε αυτά που λες έχεις ένα δίκιο με την έννοια πως μία διαδήλωση για τους αστυνομικούς δεν έχει αποδέκτη την κυβέρνηση. Έχουμε μάθει εδω να διδαδηλώνουμε όχι από αγανάκτηση, αλλά για να ασκήσουμε πίεση (λογικό) στην εξουσία.
Θα μακρηγορήσω λίγο, αλλά θα αναφερθώ σε ένα περιστατικό που έζησα στη Γαλλία. Δυο χρόνια πριν μία ομάδα νεαρών βλαμμένων απήγαγε ένα νεαρό παιδί 25 ετών χρησιμοποιώντας ως δόλωμα μία χαζή που αυτός γούσταρε. Για να δεις η αρρώστεια που φτάνει αυτή δέχτηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο. Τον απήγαγαν λοιπόν, τον έκλεισαν σε ένα υπόγειο μίας μεγάλης πολυκατοικίας σε προάστιο του Παρισιού, τον γύμνωσαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Ζήτησαν λύτρα από την οικογένεια του, η οποία έσπευσε να τα μαζέψει για να σώσει το παιδί της. Τον κράτησαν 5 ημέρες, τον βασάνισαν οικτρά και τέλος τον εγκατέλειψαν δίπλα σε ράγες τρένου, αφού του έβαλαν φωτιά και του έσπασαν το κεφάλι. Παρόλα αυτά το παιδί ζούσε όταν το βρήκανε. Μετά από λίγο βέβαια πέθανε. Τους ένοχους τους έπιασαν. Μία σειρά φελλών, που έπαιρναν οδηγίες από έναν μεγαλύτερο μάγκα. Πού θέλω να καταλήξω;
Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας δεν είχαν πάρει είδηση. Είχαν δει τα βλαμμένα να μπαινοβγαίνουν, αλλά δεν ασχολήθηκαν. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου προαστίου σοκαρίστηκαν για όλα όσα έγιναν στην περιοχή τους. Διαδήλωσαν όλοι μαζί ένα βράδυ με κεριά, γιατί; Πρώτον ως μνημόσυνο για αυτό το παιδί, δεύτερον για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους με την κοινωνική αδιαφορία που οι ίδιοι επέδειξαν. Θεώρησαν αδιανόητο να μην έχουν καταλάβει τί μπορεί να συμβαίνει μέσα στην ίδια τους την πολυκατοικία. Τρίτον για να καταδικάσουν την πράξη. Αποδέκτης δεν ήταν καμία κυβέρνηση, αποδέκτης ήταν η ίδια η κοινωνία.
Αυτά!

AATON είπε...

Ας μου επιτραπεί να πώ κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη, και συγχωρήστε με αν μακρυγορήσω λιγάκι, μα το θέμα δεν καλύπτεται μέσα σε δύο φράσεις.

Ζώ τη μισή μου ζωή στο εξωτερικό, και απο μακρυά μερικές φορές βλέπεις τα πράγματα απο άλλη οπτική γωνία, και με πιο καθαρό μάτι ίσως. Να λοιπόν τι βλέπω εγώ:

Είναι ένας φαύλος κύκλος τελικά.
Απο την μία έχουμε πολιτικούς ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ καθ' όλα, που τρέμουν για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στην "καρέκλα τους" κάποιες δρακόντιες ίσως (μα και αποτελεσματικές) αποφάσεις τους σε διάφορα θέματα περί αστυνόμευσης.

Παίρνουν πάντοτε λάθος αποφάσεις σε λάθος ζήτημα. Χρησιμοποιούν την αστυνομία με εντελώς λάθος τρόπο, που εξοργίζει τους πάντες, και τους πολίτες και τους αστυνομικούς.

Εκεί που πρέπει να εφορμήσουν οι αστυνομικοί και να δώσουν το παρών τους δυναμικά, παριστάνουν τους θεατές, και εκεί που πρέπει να απέχουν διακριτικά, παριστάνουν τους Ράμπο.

Έχουμε μια στυνομία που σε μεγάλο της μέρος, στρατολογεί ανθρώπους με μεγάλα και ανησυχητικά κόμπλεξ. Το κόμπλεξ του Ράμπο.
Όποιος δεν είναι αστυνομικός, θεωρείται εγκληματίας και κατώτερης υποστάθμης.
Πιστεύουν πως έχουν δικαίωμα δεσμείν και λύειν. Το Γλόμπ, το δακρυγόνο, το όπλο, το κράνος και η ασπίδα, τα θεωρούν προεκτάσεις του σώματός τους. Μ' αυτά κοιμούνται.

Προκαλούν καταστάσεις αναίτια, και που θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάλλιστα,γιατί αρέσκονται στην επίδειξη βίας και στην ίδια την βία γενικώτερα.

Απο την άλλη, έχουμε πολίτες οι οποίοι είτε έχουν αποθρασσυνθεί απο την έλειψη δικαιοσύνης, είτε οπλίζονται απο οργή και αγανάκτιση, είτε απο απόγνωση, είτε απο εγκληματικά συναισθήματα, είτε απο πολιτικές σκοπιμότητες, να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, που τις θεωρώ ότι χειρότερο σε μια δημοκρατική χώρα.

Δεν βλέπω για πολύ τον Χρυσοχοϊδη στη θέση του, σας το λέω και να με θυμηθείτε. Εκτός κι αν έρχεται νέα Χούντα, και δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο, όλα τα περιμένω πιά.

Να τημωρηθούν παραδειγματικά και οι μέν (πολίτες που διαπράττουν εγκλήματα) και οι δε (αστυνομικοί που παραβαίνουν το καθήκον τους) για να υπάρχει αίσθημα δικαίου σ' αυτόν τον τόπο.

Και μια συμβουλή στην Αστυνομία.
Κάνετε προσλήψεις με κριτήρια σοβαρά, με βοήθεια ψυχολόγων, και όχι μπάτε σκύλοι αλέστε.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.. πάρτε το χαμπάρι.

yX είπε...

Προσπάθησα επιμελώς να μην αλλάξω το θέμα της συζήτησης στο εάν η αστυνομική βία είναι μεμονωμένη ή όχι, αλλά δε με αφήνεις, arpaxta. Ιδού η άποψή μου:

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες (αν όχι η πρώτη) χώρες της Ευρώπης στις καταγγελίες για υπέρβαση καθήκοντος από αστυνομικούς (χωρίς να προσμετρούνται οι "περιποιήσεις" προς αλλοδαπούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επώνυμες καταγγελίες). Δε μπορεί όλοι οι άλλοι να είναι ηλίθιοι και εμείς -ή μάλλον το κράτος- να είμαστε οι έξυπνοι.

Οι περιπτώσεις αστυνομικής βίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας (δηλαδή παίζονται στα μεγάλα ΜΜΕ) είναι τόσες, που τρομάζει κανείς εάν σκεφτεί πόσες πραγματικά γίνονται. Εάν θέλεις, μπορώ να κάνω μία μικρή σούμα αλλά τότε η συζήτηση θα ξεφύγει τελείως.

Όσο για την "πέτρα του σκανδάλου", τον Κορκονέα, προφανώς δεν κατέβηκε για να σκοτώσει τον Αλέξη. Αλλά οι μπάτσοι τύπου Κορκονέα, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που κατεβαίνουν για περιπολία, πάνε με τη λογική "πάω στα Εξάρχεια να τους δείξω ποιος γαμάει". Πώς αλλιώς δικαιολογούνται εκφράσεις που έχουν καταγραφεί, όπως "Σας τα πήραμε τα Εξάρχεια παλιοαρχίδια" (προς ομάδα αναρχικών), "κατέβα κάτω να μου πάρεις τα στοιχεία... με το στόμα" (προς γυναίκα κάτοικο που παραπονέθηκε διότι η περίπολος έβριζε κάτω από το μπαλκόνι της), και άλλα τέτοια; Αστυνομική βία δεν είναι μόνο η δολοφονία, είναι και όλα τα παραπάνω. Και ΔΕΝ είναι μεμονωμένα, γίνονται κυριολεκτικά καθημερινά!

Και για να καταλήξω, θα επαναληφθώ: προφανώς το θέμα των τρομοκρατών δολοφόνων είναι εξίσου σημαντικό με αυτό των αστυνομικών (εν δυνάμει) δολοφόνων, αλλά ως πολίτες μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις μόνο από τους δεύτερους, και όσον αφορά στη συμπεριφορά τους αλλά και όσον αφορά στην υποχρέωσή τους να συλλάβουν τους πρώτους.

Ελένη είπε...

γΧ αδυνατώ να κατανοήσω τον συλλογισμό σου. Είδες πουθενά χτες αστυνομική βία; Τί κόλλημα έχεις φάει με τους δέκα βλαμμένους που έχει η Αστυνομία και που σε τελική ανάλυση βρίσκονται σε κάθε επαγγελματικό χώρο;
Όσο για το τί παίζεται από τα ΜΜΕ άστο καλύτερα. Η βασική αιτία που έχουμε όλοι μπερδευτεί για το τί αστυνομία θέλουμε. Στη Γαλλία και στην Αγγλία σε επεισόδια μπορεί να πέσει ΤΟ ξύλο και στα ΜΜΕ βλέπεις ένα απλό ρεπορτάζ, καταγραφή γεγονότος. Ούτε ο καθένας να λέει την μπούρδα του, ούτε η αστυνομία είναι βίαιη, ούτε τίποτα.
Προσωπικά απαιτήσεις έχω από όλον τον κόσμο να φέρεται ανθρώπινα και όχι γαϊδουρινά, πόσο μάλλον να μη δολοφονεί εν ψυχρώ.
Και θα συμφωνήσω με τον ΑΑΤΟΝ ειδικά στο "Εκεί που πρέπει να εφορμήσουν οι αστυνομικοί και να δώσουν το παρών τους δυναμικά, παριστάνουν τους θεατές, και εκεί που πρέπει να απέχουν διακριτικά, παριστάνουν τους Ράμπο".
γΧ πρέπει να καταλάβεις πως σήμερα δεν απολογείται η αστυνομία. Σε κάποια άλλη περίσταση σωστά αυτά που λες, αλλά όχι σήμερα με νέους ανθρώπους να χαροπαλεύουν.

yX είπε...

Το ξέρω ότι ξέφυγα από το θεμα, το είπα και στην αρχή. Αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ στο ότι είναι "10 βλαμμένοι", εγώ πιστεύω ότι είναι γενικό φαινόμενο του σώματος της Αστυνομίας. Μόνο τους μπάτσους-χρυσαυγίτες να μετρήσεις (και όχι όλους, αρκούν αυτοί που είναι τόσο ηλίθιοι που ζωγραφίζουν σύμβολα της ΧΑ στον εξοπλισμό τους), ο αριθμός είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερος.

Στα υπόλοιπα, και για να επανέλθω, θεωρώ εμετικό τον τίτλο του άρθρου αυτού, όπως θα το θεωρούσα εμετικό και εάν αναφερόταν σε δολοφόνους-αστυνομικούς.

Και για να αντιγράψω έναν φίλο, που αντέγραψε τον Πιτσιρίκο: "Γιατί κύριε Χρυσοχοΐδη;
Γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικηρύσσει τρεις ληστές τραπεζών και δεν επικηρύσσει αυτούς που έριξαν βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα; Είναι υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή υπουργείο Προστασίας των τραπεζών;"

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

kai giati emetikos o titlos re Megale?
An diladi egrafe Mprabo se aytoys poy fagane toys Mpatsoys tha soy ekane ?
Synexise file apo to arpaxta eimaste mazi sou .

yX είπε...

Αν δεν ήσουν τόσο ηλίθια προβοκατόρικος, θα διάβαζες και το άλλο μισό της πρότασής μου, ή και τις προηγούμενες αναρτήσεις μου. Δεν είμαι υπέρ καμίας ομάδας δολοφόνων, είτε με στολή είτε χωρίς.

Αλλά το IQ σου και οι ιδεολογικές σου παρωπίδες δε σε αφήνουν να σκεφτείς, μόνο να trollάρεις.

Aris είπε...

Κουφιοκεφαλακηδες απλυτοι που παιζετε το παιχνιδι της νεας ταξης πραγματων.

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.....

Δεν σας θελουμε οργισμενα παλιομουτρα για να μας σωσετε.

Σωστε πρωτα τις μαυρες σας ψυχες και μετα ελατε να σωσετε τον Ελληνικο Λαο, θρασυδειλα ποντικια!!!!!

http://anaxfiles.blogspot.com/2009/10/blog-post_4109.html

Aris είπε...

Ερχονταιδύσκολες εποχές.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ....

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3811

http://www.greekalert.com/2009/10/blog-post_3974.html

Ανώνυμος είπε...

QWERTY
------

ΑΣΧΕΤΟ
ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

Για όλους τους βρωμιάρηδες, ίσως και μαλακώσει η μαύρη τους ψυχή.

Μάνα!!!!!!!
Δημιουργέ μας, ποιό σχολείο, ποιό πανεπιστήμιο, ποιά επιστήμη, έμαθε σ΄αυτή τη μάνα όλη τη διαδικασία να επαναφέρει στη ζωή το ημιθανές νεογέννητό της...

http://nightly-visitor.blogspot.com/2009/10/blog-post_5701.html

http://www.youtube.com/watch?v=97CRwd_U2FU

QWERTY
------